×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 42

Голяма част от оръжието на бунтовниците, конфискувано в Сирия тази година, е произведено в България. Това показват снимки, разпространени от Сирийската арабска информационна агенция (САНА).

Руско-американското споразумение или международното разбирателство относно изпълнението на едно от условията на Резолюция 2254 за прекратяване на военните действия в Сирия, може да се счете за позиция, единствена по рода си в областта на международните отношения и военните конфликти.

Мярката цели да увеличи натиска върху Рияд заради бомбардировките му над Йемен, но не задължава европейските страни да прекратят договорите си със Саудитска Арабия

Саудитска Арабия не е никаква държава. Това е един нестабилен бизнес, който е толкова корумпиран, че прилича на престъпна организация. САЩ трябва да се подготвят за онова, което ще се случи, след като него вече няма да го има. 

Последните два атентата в Турция задълбочиха състоянието на хаос и паника, обзело управляващия политически елит в Анкара, и се отразиха в голямото напрежение и изгубването на самообладание от страна на президента Реджеб Тайип Ердоган и премиера Ахмет Давутоглу.

Тази седмица едно полско списание сложи на корицата си снимка на бяла жена, опипвана отвсякъде от тъмни ръце. Поредният тъжен епизод от една позната вече история.

Руско-саудитският инат ще запали директна война; „Сунитстан” ще бъде алтернатива на „Ислямска държава”; „Северна гръмотевица“ сипе самолети, а сухопътни войски са се запътили към Ракка през йорданската граница

В тази коварна война бойци от Свободната сирийска армия вече могат отново да се присъединят към редиците на правителствената армия, от която са дезертирали, и да се върнат в разрушения квартал ал-Кадам

Администрацията на САЩ планира тази година (2016) да бъде годината на премахването на „Ислямска държава” от три арабски държави – Ирак, Сирия и Либия. Заседанието, председателствано от американския министър на външните работи, Джон Кери, в Рим, с участието на външните министри на 23 държави, е сериозна стъпка към тази цел.

През март 1968 г. баща ми членува в студентския съвет на Варшавския университет, който допринася за организирането на бурните протести, по време на които са издигнати искания за реформиране на полското комунистическо правителство. То отговаря с клеветническа кампания, чиято цел е да делегитимира лидерите на протеста, като твърди, че действат в интерес на западните държави или – експлоатирайки широко разпространените антисемитски нагласи – че са част от еврейско-ционистки план срещу Народна република Полша.

Шведските власти възнамеряват да депортират повече от осемдесет хиляди имигранти, чиито молби за политическо и хуманитарно убежище са били отхвърлени. Шведският министър на вътрешните работи, Андерс Югеман, заяви, че правителството е поискало от полицията и миграционната служба да организират връщането на мигрантите принудително, в случай че те не го направят доброволно.

След неколкократното объркване на американската официална версия и „оправдаването” на инцидента с ареста на американските моряци в териториалните води на Иран на 12 януари 2016 г., така и не се стигна до достоверен разказ или теория.