×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 42
JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 78

Как безкрайните войни станаха и ще останат нещо нормално?

Тя започна непосредствено след 11 септември 2001 г., когато все още бях в армията. Почти веднага стана известна като „глобалната война срещу тероризма”. Служители на Пентагона я нарекоха „дългата война” с отворен край, а вероятно и без край; един конфликт срещу държави и терористични мрежи, повечето от които – възприели идеологията на радикалния ислям.

ВАШИНГТОН - В изключително необичайни показания от строго охранявания федерален затвор бившият агент на Ал Кайда описва видни членове на кралското семейство на Саудитска Арабия като основни спонсори на терористичната мрежа в края на 90-те и твърди, че е обсъждал план за свалянето на Еър Форс Уан с противовъздушна ракета Стингър със служител на посолството на Саудитска Арабия във Вашингтон.

Над 200 тона гранати с произход България са били получени от кюрдските Сили за защита на народа (YPG) в Северна Сирия, научи Центърът за близкоизточни изследвания.

Дали САЩ ще обяви война на арабското кралство? Какъв ще бъде саудитският отговор и на чия страна ще застанем ние?

За 13 месеца той успя да осъществи радикална промяна в картата на Ирак в политически, военен, икономически и законодателен план. Изпълни задачата си с помощта на 130000 американски войници. Името му е Пол Бремер - граждански администратор на Ирак след американската окупация.

„Последното табу” не е разчупено, но е на път.

Една Америка, която може да понесе гнева на арабските си съюзници, не е склонна на търпи и униженията на Израел.

Битката за президентския пост, която предстои да се проведе през месец ноември в САЩ между Хилъри Клинтън от демократическата и Доналд Тръмп от републиканската партия, почти е решена. Трудно е да се обзаложим кой от тях ще спечели, но проучванията показват, че ако изборите се проведат днес, вероятно Клинтън ще победи.

На фона на продължаващата ескалация на сраженията в северна Сирия (и по-точно в град Алепо) между радикалните организации, подкрепяни от турската страна, и сирийската армия, от Анкара изненадващо съобщиха за връщането на програмата за обучение на сирийската „умерена опозиция“.

Каква е истината за смъртта му? Дали организацията не си отиде заедно с лидера си? И не е ли странно, че най-великата сила трепери за един “труп“?

„Общите насоки на германската близкоизточна политика не са се променили”, твърди германски политик.

НА ПЪРВА ЛИНИЯ

С всеки изминал ден „Ал-Каида в Арабския полуостров” става все по-богата от процъфтяващата контрабанда на горива на пристанището в Мукалла.