Последната реч на Бен Ладен: Това, което се случва, е кръстоносно-ционистка война срещу исляма

Интервю

 

  Целият текст на речта на Осама  Бен Ладен през април 2006, изпратена и излъчена като видео запис, е публикувана на арабски език в много арабски вестници и сайтове. Ние публикуваме текста, защото смятаме, че българската общественост и медии имат право да разполагат с повече информация за събитията в Близкия изток и за екстремистки организации като  Ал Каида, различна от информацията, която се публикува или разпространява по западните проамерикански агенции и медии.

Инструменти
Печат

Според нас, българските политически анализатори и специалисти по Близкоизточните проблеми заслужават достъп до тази информация, която смятаме за полезна, за да имат по- ясна представа за положението там.

         В началото на речта си Бен Ладен потвърди необходимостта да бъдат наказани журналистите, отговорни за оскверняването на пророка Мохамед, които публикуваха негово подигравателно изображение в западната преса. Той призова младите мюсюлмани да последват повелята на Аллах и неговия Пророк, като накажат  виновниците за това оскверняване.

Бен Ладен заяви: “Да бъдем заровени под земята за нас е по-добре, отколкото да живеем на нея с такива атеисти, които се подиграват с религията ни и с нашия пророк”.

       Бен Ладен добавя:” И в тази връзка идва събитието и заплашителните призиви. Измежду най – важните от тях е настояването на правителството на Дания да няма извинение,  още по-малко наказание  за престъпниците, както и въздържане от вземане на мерки, възпрепятстващи повтарянето на подобно престъпление и солидаризирането на Америка и Европейския съюз с него. Тези събития, както и всичко, което предшества нападението над Манхатън, потвърждават предишните факти, но този път особено силно и ясно. Въпреки огромния медиен и пропаганден шум, който се вдига за правата на човека, справедливостта и свободата, предходните събития показват не само, че корените на тези красиви понятия в Запада са повърхностни, а и че когато се отнасят до мюсюлманите, те изобщо не съществуват, че  са като перо на вятъра, което само търси място, където да избяга от Запада, за да не се погазва смисъла на тези понятия. Тези, както и предшестващите ги събития, потвърждават, че Западът е неспособен да признае правата на другите, да не говорим за уважаване на техните чувства и убеждения, че продължава да живее в епохата на расизма и да гледа на останалите народи отвисоко, с чувство на расово превъзходство. Той си въобразява, че стои над другите и тази теория за нископоставеността на народите е доминираща. Сенките и отживелиците от минали векове, когато слънцето не залязва в т. нар. им “колонии”, където алчните им армии окупират страните и изсмукват благата на обезправените народи, продължават да господстват (в съзнанието им белите хора са господари, а цветнокожите – роби).”

 

         Бен Ладен смята, че именно тази западна теория на колониализма ги тласка към  “създаване на институции и приемане на закони, защитаващи поробителската доктрина на тези хора, като например създаването на ООН с тази цел.. Крещящо доказателство за това е правото на вето, утвърждаващо защитата на тази деспотична и угнетителска доктрина, смятаща джихада в името на Аллах, самозащитата и защитата на собствената родина за терор.”

 

        Той посочва:” Америка и Европа смятат воюващите (муджахидински) групировки в Палестина, Чечения, Ирак и Афганистан за терористични, с които е невъзможно да се разговаря и да се стигне до разбирателство по друг начин, освен с оръжие. Управниците в нашите страни смятат Америка и Европа за приятели и съюзници, а групировките, воюващи срещу кръстоносците в Ирак и Афганистан за терористи , с които можеш да се разбереш само с оръжие. Смисълът на всичките думи на онези, които отричат правото ни да защитаваме нашата религия и себе си, е да се подчиним, да не воюваме, да приемем да им бъдем роби, а това е невъзможно.”

 

Правителството на ХАМАС

 

          Във връзка с палестино – израелския конфликт, ръководителят на Ал Кайда посочва:” Един от най – големите проблеми, красноречиво показващ тези понятия, е палестинският проблем. Какъв по – ясен пример за гнет, враждебност и ненавист от това решение на ционистко – кръстоносния съюз за даване на Палестина на ционистите, които да си построят там държава, след извършените от тях кланетата, прогонването на по – голямата част от населението й и заселването й с евреи от различни страни?”

 

          По- нататък той продължава: ” Такива са гнетът и агресията от последните девет десетилетия до наши дни, а всеки наш опит за възстановяване на правата ни и получаване на справедливост от израелския потисник се възпрепятства от ционистко – кръстоносния алианс, който използва правото си на вето, като отхвърля движението ХАМАС.

 

          Макар че  Ал Кайда е против участието в парламентарни избори в условията на управляващите арабски режими, Бен Ладен смята отхвърлянето на сегашното палестинско правителство, оглавявано от Ислямското движение за съпротива ХАМАС, от европейците за “кръстоносно – ционистка война срещу мюсюлманите”.

 

          Лидерът на “Ал Кайда” добавя: ” Кръстоносците по света, заедно с будистите и даоистите притежават петте постоянни места в Съвета за сигурност с право на вето. Америка и Великобритания представляват християните протестанти, Русия – ортодоксалните християни, Франция – католиците и Китай – будизма и даоизма. Докато ислямският свят, който обхваща 57 държави, представлява една пета от населението на земята и над една четвърт от страните-членки на ООН, а територията само на един ислямски вилает, като Дарфур в Судан, надвишава територията на Великобритания и е почти колкото територията на Франция, няма място в Съвета за сигурност.”

 

          Бен Ладен характеризира ООН като: “ безбожна организация, а онзи, който се подчинява на законите  - безбожник”. Той казва, че тя е: “ инструмент за изпълнение на кръстоносно – ционистките решения срещу мюсюлманите. Какво означава разрушаването от османската държава на остатъка от халифата, с всичките му недостатъци, разделянето му на десетки държави и държавици и завоюването им, а после идването на Англия и отделянето на Судан от Египет?”.

Судан

 

        На трето място Бен Ладен разглежда положението в Судан и посочва, че Западът се стреми да откъсне Юга, “където е създал армия от жители южняци, която подкрепя финансово и с оръжие и която подтиква да иска отделяне от Судан”.

 

        Той добавя, че САЩ подкрепят тази армия морално и материално “посредством своите международни инструменти като ООН и упражняват натиск над правителството в Хартум да подпише несправедлив договор, позволяващ на Юга да се отдели 6 години след неговото подписване”.

 

        Той призовава към отхвърляне на временните споразумения между Хартум и Народното движение за освобождение на Судан, за да знаят суданският президент Омар ал Башир и американският президент Джордж Буш, че този договор не струва и мастилото, с което е написан, не ни задължава с нищо, както и че никой не може да отстъпи и педя ислямска земя. Югът ще остане неразделна част от земята на исляма, ако ще и войните да продължат десетилетия.”

 

        Бен Ладен добавя, че САЩ “не се задоволяват с всички тези размирици и престъпления, а се насочват към предизвикване на нови, най – значителните от които са тези в Западен Судан, където се използват някои противоречия между племената за подклаждане на жестока, унищожителна война помежду им, като предпоставка за изпращане на кръстоносни войски за окупиране на този район и заграбване на нефта му, под предлог за запазване на сигурността там”.

 

         По – нататък в изложението си относно кризата в района на Дарфур, Западен Судан, лидерът на Ал Кайда насърчава муджахидините и техните поддръжници “ в Судан като цяло, около него и особено на  Арабския полуостров да приготвят всичко необходимо за водене на продължителна война против варварите- кръстоносци в Западен Судан. Нашата цел е ясна – защита на исляма, неговите хора и земята му, а не защита на правителството в Хартум, с което имаме различни интереси и огромни различия. Достатъчно е, че то избягва прилагането на шариата и пренебрегва Юга.”

 

         Той ги насърчава да се подготвят за битката, запознавайки се със “земята и племената на вилаета Дарфур и околностите му, тъй като е казано: “Учените убиха земята, а земята уби невежите. Известно е, че сезонът на обилните дъждове затруднява движението и прекъсва пътищата и това е една от главните причини, която забавя окупацията с 6 месеца. Необходима е бързина и максимално използване на фактора време, като се обърне особено внимание на набавянето на огромни количества мини, снайперисти, бронебойни оръжия като РПГ.”

 

Ирак

 

           Бен Ладен говори за положението в Ирак и се пита какъв е смисъла да бъде разрушена базовата структура в него. “А какво става в Ирак и какви трагедии се случват там, какво означава използването на обеднен уран, какво означава продължилата няколко години обсада на Ирак, по време на която умират повече от един милион деца,  будейки недоумението на всеки западен гражданин, посетил Ирак, какво друго е  това, ако не ненавистна кръстоносна война?”

 

         По - нататък той се пита: ”Какво означава подготвяне на окупацията на Ирак сред лъжи и измама и осъществяването й с невъобразими убийства и разрушение, затвори и инквизиции, изграждане на огромни военни бази за налагане на хегемония над целия регион, освен кръстоносно – ционистка война срещу мюсюлманите.?”

 

        Бен Ладен добавя:” Какво означава продължаването на отвратителната агресия в културната и медийна сфера, създаването на нови телевизионни канали и радиопредавания, наред с “Гласът на Америка” и “Лондон”, за продължаване на идеологическата атака срещу нацията ни, борба с убежденията ни, промяна на ценностите и разпространение на порочност, като нещата стигат и до намеса в образователните програми и планове, особено религиозните, и внасянето на промени в тях.”

 

          По - нататък той посочва: ”Позицията на Франция по въпроса за фереджетата и тяхната забрана в училищата, извънредната жестокост в третирането на мюсюлманската общност, решимостта за създаване на телевизионна станция в Арабския Магреб за борба с ислямското съзнание там – всичко това е израз на кръстоносно – ционистка война срещу мюсюлманите.”

 

Проблеми на Ислямския свят

 

          Във връзка с положението в Босна, Бен Ладен задава въпроса: ”Какво друго означава забраната на оръжие за невъоръжените в Босна и оставяне на сръбската армия да извършва кланета, да пролива кръв и да изтощава земята няколко години, под прикритието на ООН, ако не кръстоносно – ционистка война срещу мюсюлманите?”

 

         По отношение на Източен Тимур той също смята, че натискът от страна на кръстоносните държави над Индонезия  е довел до “неговото отделяне в рамките на 24 часа, поради заплахата от санкции от страна на ООН и това не е нищо друго освен израз на кръстоносно – ционистка война срещу мюсюлманите."

 

           Бен Ладен посочва, че в замяна на това Западът затваря очи “за приетото преди повече от половин век решение на ООН,  предоставящо на мюсюлмански Кашмир свобода на избор за независимост от Индия и Кашмир. Нещата стигат до там, че преди дни лидерът на този кръстоносен поход- Буш, заявява, че ще нареди на Бройз Мушараф, негов агент ренегат, да затвори лагерите на кашмирските муджахидини -ново доказателство за кръстоносно – ционистката война срещу мюсюлманите.”

 

         По отношение на Пакистан Бен Ладен хвали подкрепата, която мюсюлманите оказват на своите братя, пострадали от земетресението. Той обаче призовава към “подкрепа на свободните мюсюлмански пущунски племена, чиито домове в района на Уазирстан са разрушени от земетресението на пакистанската армия, в угода на Америка: “Моля Аллах да приеме убитите от тях като геройски загинали, моля Аллах да изпрати заслужено възмездие на Буш и Первез Мушараф и на войниците им и да пробуди силните в исляма да убият слугите на Буш в Пакистан.”

 

         Бен Ладен се спира и на чеченския проблем:” Влаченето на мюсюлманите и разкъсването на прикованите им за каруци тела се извършва не само с благословията на цивилизования свят, а и с неговата тайничка подкрепа. И това е кръстоносно – ционистка война.”

 

        Той се пита за целта, която стои зад “унижаването на мюсюлманите в Сомалия и избиването на 13 хиляди наши братя там, проявлението на тяхната омраза и цивилизация, когато пекат нашите братя на огън – какво друго е това, освен кръстоносно – ционистка война?”

 

         Той отправя призив към мюсюлманите да помогнат “на своите братя от Африканския рог срещу сполетелия ги глад, като това е най – малкото, което могат да направят за тях.”

 

          Той отбелязва двойния критерий и казва: ”След като безбожникът Сюлейман Рушди написа своята книга, в която напада всички ислямски светини, Министерският съвет на Великобритания го посрещна, извършвайки по този начин издевателство над  вярата на мюсюлманите и техните чувства. После той беше приет в Белия дом от бившия американски президент, преднамерено унижавайки светия Коран в затвора Гуантанамо, за което сте чували.”

 

         Той смята, че всички тези позиции на Запада спрямо исляма насърчават издевателството над исляма и Пророка, да му даде Аллах мир, подклаждат омраза към последователите му.

 

         Карикатурите са израз и плод на тази враждебност на Запада на най – високо равнище, да не говорим за по – ниските нива. Това, което се публикува в карикатурите, е онова, което мисли и чувства улицата. И това е кръстоносно – ционистка война.”

 

         Той продължава: “ Това е капка в морето. Всяко едно от тези действия само по себе си свидетелства за кръстоносно – ционистката война срещу нацията ни. Надсмиването над светите за хората неща е неуважение и издевателство над тях, първо да се солидаризираш с надсмиващия се, а после да призоваваш към диалог и спокойствие.” 

 

Призиви за диалог

 

           Бен Ладен обвинява в неискреност призивите на Запада към диалог:  “Издевателство над  хората е самолетите и танковете ви да разрушават къщите над главите на нашите хора в Палестина, Ирак, Афганистан, Чечения  и Пакистан и да се усмихвате срещу нас, заявявайки, че не воювате срещу исляма, а срещу терористите и призовавате към мирно съвместно съществуване и диалог, вместо конфликт между цивилизациите.”

 

            Според него “действителността ги опровергава. Западните политици желаят диалог, само за да ни измамят и надхитрят и  да спечелят време. Те желаят примирие само от наша страна. Неотдавна научихте нашия отговор в техни проучвания на общественото мнение - примирие между двете страни само след изтегляне на техните войски и прекратяване нанасянето на вреда. Те отхвърлиха това и настояват да продължат кръстоносния си поход срещу нацията ни, да окупират страната ни, да заграбят богатствата й и да ни превърнат в роби. Нека думите им не ви заблуждават, нито  думите на ренегатите неверници измежду синовете на отечеството или  тези на затъналите в пороци развратници, надигащи гласове в последно време.”

 

Сблъсък  на цивилизации

 

           Според Бен Ладен, “налице е голяма заблуда. Враждата между доброто и злото ще продължи до края на света. Този конфликт съществува от девет десетилетия, но той идва от вашата цивилизация и е насочен срещу нашата. Ако не беше така, какво тогава означава оставянето на Палестина  през целия този период от време под британска, а след това под израелска окупация? А след това онези, които предадоха Аллах и неговия Пророк и продадоха наследството, религията и нацията им, искат от нас предотвратяване на сблъсъка с онези, които денонощно се сблъскват с нас. Аллах ще им отдаде заслуженото. Не бъдете съпричастни с тях и се пазете от всеки, който ги следва. Знайте, че няма друг начин за премахване на потисничеството, освен чрез борба и защита. Защото всевишният е казал: “Ако Аллах не тласкаше едни хора срещу други, земята щеше да стане порочна.” И още:” Те няма да престанат да воюват срещу вас, докато не ви откажат, ако могат, от религията ви.”

 

          Бен Ладен разкрива отношението си към “онези, които се надсмиват над Пророка ни Мохамед, мир нему, и са нанесли вреда на религиозните обреди. Да ни бъдат предадени от правителството им, за да ги съдим по законите на правото на Всевишния. И тъй като те говорят за свобода на словото, правителството не носи отговорност за деянията им, а отговорността за това пада върху самия вестник. Поискахме това от гледна точка на принципа “не причинявай другиму онова, което не искаш да причинят на тебе”. Казахме им: “Ако сте забравили, когато обявихте, че Осама Бен Ладен е обвинен в нарушаване на американските интереси и Съветът за сигурност прие с мнозинство решението за предаване на Осама, въпреки липсата на всякакви доказателства, затова, предайте ни оня, който доказа, че това деяние е извършено от него или ако обвиняемият е мюсюлманин, моралът и мнението на малцинството няма значение? А ако обвиняемият е американец или европеец, ще му намерите  ли извинение и ще оправдаете ли позорното му поведение със свобода на словото и други подобни? Или вие имате право да вземате мюсюлмански граждани и да ги съдите във вашите страни, а ние нямаме право да вземаме ваши гражданини и да ги съдим в наша страна? Ако отречете това, значи твърдите, че вие сте друга, свръхчовешка порода, която стои над търсенето на отговорност и има право да угнетява останалите.”

 

          По – нататък Бен Ладен продължава: ” Напомняме ви също така, че след благословеното нападение над Ню Йорк, Америка обяви, че ще нападне Афганистан. Тогава Буш заяви: ” Искам Осама, жив или мъртъв.”  Несправедливата военна кампания започна без никакви доказателства, че съм извършил това деяние. И ако не бяхме направили декларация по- късно, кой ви даваше право да извършите нападение над една суверенна държава, без да притежавате никакви доказателства за това?”

 

       Лидерът на Ал Кайда добавя: ”Със засилването на медийната кампания по онова време и раздвижването на самолетоносачите (линейните кораби), афганският министър на външните работи Мутауакил побързва да декларира готовността си да предаде Осама. Какъв беше вашият отговор на това? – “Дори ако ни предадете Осама, ние трябва да нападнем Афганистан.” Това скандално ясно доказва, че причината за това нападение не е само присъствието на Ал Каида в Афганистан. Това е откровена атака срещу мира, за разрушаване на зараждащата се ислямска държава. Вие подложихте всички нейни ръководители на гонения, убийства и затвор, което категорично доказва кръстоносно- ционистката война срещу мюсюлманите.”

 

      Той си задава въпроса какво ли щеше да стане, ако Буш по онова време беше намерил “причини, за да оправдае пред своя измамен народ нападението над мюсюлмански Афганистан, тъй като неговата страна е тази, която нанася удара. “Знаете как по – рано заявих, че сме нанесли удар, само за да се защитим, за победата на нашите братя в Палестина, Ливан и на други места. Какво е отношението на европейските народи към тази война за ускоряване на присъединяването под знамената на Буш, ако те не го осъждат и не го възпират, а броят на европейските войници от НАТО в Афганистан нараства?”

 

        Бен Ладен повтаря въпроса си: ” Ако предположим, че зад нападението над Манхатън стоеше германец или французин, щяхте ли да се договорите за осъждането му преди намирането на доказателства? Щяхте ли да се присъедините към Буш и кликата му и да заемете такава позиция, както по отношение на войната в Афганистан, за нанасяне на удар над Германия или Франция? Отговорът със сигурност е отрицателен. Това потвърждава двойните критерии, потвърждава омразата ви към исляма и кръстоносната война срещу мюсюлманите.”

 

       Бен Ладен продължава: ” Войната представлява солидарна отговорност между народите и правителствата. Войната е непрекъсната, народите подновяват своята вярност към управляващите и политиците и изпращат синовете си в армията, за да воюват срещу нас и продължават моралната и материална подкрепа. Нашите страни биват запалвани, домовете ни – бомбардирани, а народите ни – избивани и никой не обръща внимание на това. Достатъчен пример за крещящите ви нарушения на правата на нашата нация, нашите братя и страните ни е извършеното от съюзника ви Израел нападение и разрушаване на затвора в Ариха в заговор с Америка и Великобритания.”

 

       Бен Ладен завършва с думите:

 

       ”Войната срещу ислямската религия и мюсюлманите продължава. Мюсюлманите трябва да са готови джихадът им да е на равнището на тези събития и дълг на нашата нация към тази кръстоносна кампания с много оси. Казвам, че е необходима борба за победа на Пророка, неговата религия и нацията му, с пълна сила и на всички равнища. Въпреки многобройните атаки на кръстоносците над нашата нация във военната, финансовата, културната и моралната сфера, най – важна и най – опасна е атаката срещу нашата религия, Пророка ни и доктрината на шариата.

 

       Войната им срещу исляма продължава и в Ирак. Те многократно повтарят, че успехът в Багдад е успех на Америка, а провалът им в Ирак е провал на Америка. Затова разбиването на воденичния им камък там е разбиване на всички техни войни и разнообразни атаки, с волята на Аллах, и начало на отлива на кръстоносно – ционисткия прилив над нас.”

 

       Според Бен Ладен, чуждите сили в Ирак получават урок, който никога няма да забравят. ” Ето, започна и четвъртата година от началото на кръстоносното нахлуване, а братята ви там се държат, стоят на страж и всеки ден нанасят рани на врага, раняват и убиват войниците им, объркват стъпките и възпрепятстват плановете им, вървят с волята на Аллах, от добро към по – добро,  продължават усилията им за обединяване на усилията, да ги благослови Всевишният Аллах. Те издигат високо знамето на исляма, Бог  да ги възнагради, и всички слоеве и прослойки на нацията, мъже, жени, младежи и девойки, трябва да дадат от себе си, парите си и опита си, за да окажат всякаква материална подкрепа на джихада, особено в Ирак, Палестина, Афганистан, Судан, Кашмир и Чечения. Аллах знае, че джихадът днес е задължение на всеки мюсюлманин и мюсюлманската общност извършва грях, ако не участва в него и  не дава малка част от синовете ,парите и опита си. Мюсюлманите не трябва да се плашат от голямата сила на врага, тъй като победата идва от Бога.