Истинските „Създатели на Ада” в Алепо са САЩ и НАТО, а неправителствените организации са съучастници на терористите в Сирия

Анализи и коментари

Сн. 1

Терористи от „Джейш ал-Ислам” за затворили алауитски жени в клетки в предградията на Дамаск

Сега, когато пропагандата на САЩ и НАТО достига нов връх в Алепо, е важно да си припомним някои болезнени факти. На първо място трябва да разберем, че основните сили, които са окупирали този град и тероризират цивилните, са подкрепяните от САЩ и НАТО Фронт „ан-Нусра”, който се намира в Алепо, и „Ислямска държава”, която контролира отдалечените северни и източни райони на града.

Печат

Препубликуваме статия, писана през 2015 г., която съдържа свидетелски разкази на цивилен от Алепо. Името му остава анонимно, защото съществува опасност за семейството и приятелите му, ако бъде разкрито. Материалът все още е актуален, дори и сега, когато глобалната група The Syria Campaign по познатия начин изкривява действителността така, че да съвпадне със западната пропаганда. Според нея всяка ракета, която е убила цивилни в Алепо, е изстреляна или хвърлена от правителствените сили.

Моля, обърнете внимание, че тяхната инфографика (Сн. 1) се базира на информация, предоставена от Сирийската мрежа за правата на човека – друга неправителствена организация, която работи на терен в Сирия и е подпомагана от американска фондация. 

Вижте и голямата разлика със САНА – основната сирийска медия, която разполага с репортери вътре в Алепо

Алепо, САНА – Шестнайсет цивилни бяха убити и множество други, повечето от които – жени и деца, бяха ранени при терористични атентати с ракети, изстреляни от терористите от Фронта „ан-Нусра” и други въоръжени групи, свързани с него, по жилищни квартали в Алепо в петък.

Източник от Полицейското управление в града заяви пред репортер на САНА, че богомолците тъкмо са приключвали петъчната молитва, когато терористичните организации са изстреляли десетки снаряди по кварталите „Баб ал-Фараж”, „ал-Мидан”, „ал-Мухафаза”, „Сейф ад-Даула”, „ал-Изаа”, „ал-Мартини”, и улица „ел-Нил”. Мнозина са убити, няколко къщи са разрушени, пожар е избухнал на две места на улица „ел-Нил” и в квартал „Бустан аз-Захра”, защото терористите са използвали експлозивни снаряди, за да причинят по-големи щети в района. 

Медицински източник от болница „ар-Рази” съобщи, че в болницата са пристигнали телата на 16 загинали и 32 ранени. Някои от тях са в критично състояние, повечето са деца и жени.

Деветима цивилни са ранени, в това число и 5 деца, при терористичен атентат с ракети по селата Кастал Джандо, Бафлуна и Катма около Ефрин в северозападната част на провинция Алепо в петък, местни източници коментираха пред репортер на САНА в петък. 

Терористичните атентати са нанесли и материални щети по собствеността на местните жители, допълват източниците.

Сирия: Добре дошли в Ада

„Хюман райтс уоч”, „Амнести интернешънал” и разни други хуманитарни издънки непрестанно водят кръстоносна битка със сирийската правителствена армия заради варелните бомби. Днес Кен Рот дори сравни употребата им с опустошенията, причинени от ядрената бомба в Хирошима. Той обаче пропусна да каже, че що се отнася до разрушителната им мощ и количеството експлозиви, изсипани върху невинни цивилни граждани, израелските бомбардировки над обсадената и съсипана Газа през 2014 г. също могат да бъдат сравнени с Хирошима. Според Рот варелните бомби са виновни за всичките бежанци… не империалистическото ограбване на суверенни народи, извършвано от нашите правителства. След това Ани Спароу [съпругата на Рот] обвини за цялата разруха в окупирания от терористите Идлиб сирийската правителствена армия. Нито дума за химическите оръжия на подкрепяните от САЩ терористи, нито за „адските” им оръдия, минохвъргачките, атентаторите-самоубийци, резачите на глави, расистите, изнасилвачите, за стимулираните им с „Каптагон” набези из цивилните райони.

Самата варелна бомба е примитивна ракета, с евтино производство [около 200 долара за бомба, в зависимост от нивото на ТНТ]. Има недостатъци в дизайна – перките ѝ все още не са с идеална аеродинамика въпреки неколкократните промени. Дали бомбата ще избухне, или не, зависи от това дали ще падне с върха надолу, така че да се задейства детонаторът. Всъщност тази бомба доста често дава дефекти. Предполагаемото ѝ предимство е в това, че може да бъде изстреляна от хеликоптер. А обвиненията винаги са, че в сирийското небе летят само хеликоптери на сирийската правителствена армия.

Има доказателства, че това не е вярно. Добре документирано е как Турция осигурява на терориститe прикритие с хеликоптери. „Когато сутринта на 21 март 2014 г. беше извършено нападение над Касаб, то беше започнато от турски военни хеликоптери. Онази сутрин 88 невъоръжени цивилни бяха убити, 13 от тях – обезглавени. Тогава турските военни помогнаха на Свободната сирийска армия, Фронта „ан-Нусра” и „ал-Каида”, като откриха огън с тежки оръдия и хвърлиха ракети от хеликоптер по полицейското управление в Касаб”.

Варелните бомби са един измислен проблем, който трябваше да послужи, за да очерни сирийската правителствена армия – защото никоя друга държава не ги използва. Мисля, че щеше да е по-добре, ако можеха да си позволят ракети „Томахоук”, по 1-2 млн. долара парчето. Знаем, че са хирургически точни и никога не поразяват цивилни. Ако сирийската правителствена армия ръсеше с парфюм, сигурно щяха да я обвинят, че използва химическо оръжие. 

Това е точен цитат на Халид Абдел-Маджид, генерален секретар на Обединените палестински фракции, които се бият срещу екстремистите в Сирия, по-точно в лагера Ярмук, заедно със сирийската правителствена армия.

Сравнете това описание на човек, кален в битка, който се бори с терористите на терен в Сирия, със сензационната маркетинг кампания на друга пропагандна фирма на Сорос – Сирийската мрежа за правата на човека. Всъщност варелната бомба е бомба… и то доста недодялана бомба, която по нищо не прилича на усъвършенстваните ракети на въоръжение на САЩ и НАТО, с които те извършват удари по цивилни обекти, без това да бъде отразено от западните и заливните медии.

Военен източник заяви пред САНА, че военните самолети на американската коалиция са нарушили сирийското въздушно пространство и са обстрелвали цивилната инфраструктура в Мариа, Тал Шаир и ал-Баб в околностите на Алепо в неделя. 

Източникът добави, че те са нанесли удари по най-голямата електроцентрала, която захранва града, което е довело до прекъсване на електроснабдяването в повечето квартали на Алепо. 

Само преди седмица американските сили са бомбардирали друга електроцентрала и голям трансформатор източно от Алепо.

Неправителствените организации са съучастници на терористите в Сирия

Не бива да забравяме, че сирийската правителствена армия води война, но не срещу бунтовници или умерени, както се твърди в популярните медии. Това е една мръсна война срещу безжалостна, извратена и кръвожадна армия, която е финансирана, въоръжавана и подкрепяна от „интервенционалисткия съюз на „Империята” [САЩ, Турция, Саудитска Арабия, Йордания, НАТО и Израел]. 

По категоричен начин е документирано, че Турция е основният таен канал за снабдяването с оръжие, провизии, съставки за направата на химическо оръжие и бойци, много често – чрез мними конвои за хуманитарна помощ. Малко преди да бъде убита при мистериозна автомобилна катастрофа, след като вече беше получила смъртни заплахи, Серина Шим разказа как оръжие и оборудване за „бунтовниците” са превозвани в камиони на Световната здравна организация.

Минохвъргачките на „умерената опозиция” и „адските” оръдия

За съжаление войните вземат цивилни жертви. Това е неизбежно, особено когато терористите се крият в цивилните райони и така превръщат гражданите там в живи щитове. Разбира се Кен Рот и Ани Спароу никога няма да говорят за това. Няма да бъде споменато и, че преди да бомбардира терористичните клетки, сирийската правителствена армия полага всички възможни усилия да евакуира гъстонаселените цивилни райони. 

Друг аспект на тази война, който масово се игнорира, е, че  минохвъргачките на терористите и „адските” им оръдия причиняват огромни щети и убиват цивилните в обсег до 1,5 км. 

Как става така, че „свидетелите” на „Хюман райтс уоч” на терен [предполага се, че те са под ракетен обстрел както от сирийската правителствена армия, така и от „бунтовниците”] могат по категоричен начин да кажат каква е причината за щетите и жертвите. При наличието на неточните варелни бомби и статичните и подвижните „адски” оръдия, които хвърлят огън по цивилните безразборно? Терористите дори копаят тунели, заредени с експлозиви, които взривяват за отвличане на вниманието, преди да атакуват позициите на сирийската правителствена армия или на Националните отбранителни сили. 

Боец от сирийските „умерени бунтовници” – от Бригадите „Султан Мурад” – бомбардира квартал „Шейх Максуд” в Алепо. [кюрдски район]

В 0:32 той казва: „Хвърли ги по цивилните,  те си мислят, че няма да обстрелваме цивилни.”

Разказ от Алепо от първо лице

Хората плачат ужасени от „умерената мирна опозиция”. Но ние не може да я бомбардираме, защото „международната общност” ще обвини сирийската армия, че използва невижданите до този момент супермодерни оръжия, които са много по-мощни от ядрени бомби – варелните бомби!

Терористите използват минохвъргачки, експлозивни куршуми, бомби, направени от преправени за тази цел газови бутилки и бойлери, напълнени с експлозиви, шрапнел и пирони – това, което наричат „адското оръдие”. (потърсете тези оръжия в „Гугъл” или вижте видеоклипове за тях в „Ю Тюб”). Газовата бутилка е направена от стомана и тежи около 25 г. Представете си какво е да бъде изстреляна от оръдие по цивилни граждани и си представете какво е, ако е пълна с експлозиви?

Обаче медиите са заети с „варелните бомби” – това легендарно оръжие! Те падат, за да донесат на сирийците „свобода”! Как смеят да кажат, че сирийската армия не трябва да се противопостави?

За първи път миналата нощ усетихме миризмата на барут. Бомбардировките бяха толкова интензивни, че тя се беше просмукала във въздуха. 

Резултатът беше още невинни жертви. Искам да кажа, че терористите не успяха да завладеят нови територии, нито да завземат нови сгради или квартали. Много от „зомбитата” им загинаха, но те не се броят, защото нямат семейства, нито приятели, които да плачат за тях – за разлика от цивилните жертви. Извинявам се, че съм толкова разстроена. Не е толкова заради нападателите или онези, които ги подкрепят тук, в Турция, (и Израел и Йордания на юг), а заради лъжците на онази конференция във Великобритания или в ООН, които лъжат, ли лъжат, изсипват тонове лъжи за „свободата” и „варелните бомби”, а продължават да си носят парфюмираните изгладени костюми и вратовръзки, доволни от докторските си титли за това как да заблуждават останалата част от света. Те нямат проблеми с достъпа до чиста вода, електричество, топла храна и други комунални услуги, част от които ние тук трудно си осигуряваме. 

Тези хора пътуват в първа класа, живеят в 5-звездни хотели, готови са да се появят по телевизията, където да плачат за „сирийския народ” и да обвиняват „режима”. В същото време пренебрегват терористите, които самите те финансират и подкрепят. Иска ми се всички те, без значение дали са араби или западноевропейци, мюсюлмани или християни, сирийци или от друга държава… иска ми се да отидат в Ада! И да усетят същата болка, която са причинили на невинни хора.

Сирийската армия беше защитила този град и всичките лъжи в медиите за победите на терористите не са нищо друго, освен слухове.

„Адското” оръдие е „много неточно” – дори и според пропагандната банда „номер едно” на „Империята” – Сирийската обсерватория за правата на човека. В Алепо сирийската правителствена армия е изолирана в централната част на Старата цитадела и е обстрелвана от „бунтовнически” позиции, пръснати из целия град. Тези неточни оръжия са причинили големи щети на зданията в стария Алепо. Те също така са поразили и цивилните райони – откъсвайки крайници и превръщайки човешките тела в стърготини.

Алепо се е свил до една пета от предишните си размери и е пренаселен заради бежанците, избягали от онези райони, които са били завладени от терористите. Всеки ден се разхождам из града. Виждам деца и млади момичета без крайници, откъснати при безразборните удари на минохвъргачките и шрапнелите. Те причиняват жестоки рани и ужасяващи спомени, които никога няма да изчезнат.

Момичето, което е изгубило единия си крак, стои на единствения, който ѝ е останал, и продава хляб, а малкото момче, изгубило едната си ръка, продава дъвка. Това са „ранените”, споменавани бегло в новините, онези, на които се посвещава само един ред в докладите, изготвяни след всеки атентат, извършен от терористите. „Ранен” не означава да си одраскан или пръстът ти да кърви. Това означава да нямаш око или крайник.

Необходимо е да бъде съобщавано за всички жертви на тази опустошителна неоколониална война на САЩ и НАТО срещу Сирия. Явните пристрастия в полза на злия, жесток и  продажен враг и демонизирането на легитимните национални сили, които се борят срещу него, са обида за интелигентността и смелостта на сирийския народ. Те са доказателство за това, че истината се крие преднамерено, както и за двуличието и лицемерието на нашите собствени правителства.

 

Източник: http://www.globalresearch.ca/